Våra hästar

 
Vi på Lyckeboda sätter vår ära i att ha välutbildade och välridna hästar. Våra hästar rids regelbundet för instruktör, och vi lägger stor vikt vid att de ska vara lyhörda för ryttarens hjälper. Alla är pigga och framåt, tycker det är kul att jobba – speciellt gillar de att gå på tur!

Det här är våra hästar:

Pjákkur
Valack, född 1992, Pjákkur betyder ”liten pojke”. Det namnet stämmer bra eftersom han är ganska liten till växten. En underbart klok och trevlig häst. Hos oss är han flockledare, ett uppdrag han sköter med glans. Som ridhäst är han fantastisk, hans gångarter är rena och han är oerhört lydig och lättriden. Har tävlats i lätta klasser med bra placeringar.

Hýlur
Valack, född 1988. Stark och viktbärande 5-gångare med mycket pass och mycket ”motor” som samtidigt är 100 % snäll och trygg .

Fjölnir
Valack, född 1997. En otroligt snäll och vänlig häst med tydliga och mycket bra gångarter. Har flera gånger gått till töltfinal i lätta klasser.
Stufur
Valack född 1996. Stufur är väldigt lättriden och har en otroligt mjuk och fin tölt. Även han har tävlat i lätt klass.

Ófeigur
Kraftfull valack född 1988. Egentligen är detta Torbjörns häst, men Tove brukar rida honom som ledarhäst. Han är stark och uthållig, egenskaper som kom väl till pass när hon tävlade med honom i Distansritt.

Tjaldur
Femgångsvalack, född 2000. Underbart vacker häst med mild och vänlig blick. Tjaldur är kul att rida för en erfaren ryttare eftersom han är känslig och svarar blixtsnabbt på alla hjälper. Kräver att man är mjuk och följsam i handen eftersom han blir ”springig” om man håller honom för hårt.

Spói
Välväxt valack som är både snäll och trygg. Pigg och framåt men mjuk och trevlig att rida. Bra gångarter med en ovanligt vägvinnande, flott trav. Spói är född 1996.

Sleipnir
Sleipnir är född 1999 men är fortfarande omogen för sin ålder. Alltid positiv och snäll, men fortfarande barnslig och lite oskolad. Har länge vägrat att tölta, men nu börjar även den gångarten att stabiliseras. Rör sig med stora, flotta rörelser och bra steg. Han är halvbror till Pjakkur.

Gríma
Vårt enda sto, född 1996. Hon är döpt efter Nattens drottning på Island. En mycket vacker och charmfull tjej som dock är svår att rida. Toves häst, mor till Nattfari.

Nattfari
Född 2002. Högrest, kraftfull valack med en lugg som går helt ner till mulen. Ett vackert charmtroll! Han är under inridning och visar mycket bra lynne och fina gångarter.

Mulle
Gårdens maskot! Shetlandsponny, född 1997. Mulle är som shettisar flest – matglad, lite lat, men väldigt snäll och trygg. Vi har barnridning på honom och ungarna älskar det!