Vår verksamhet

 
Ridturer
Lyckeboda omges av skogar och ängar och vi har mycket bra ridvägar. Vi rider ut i små grupper på max 6 personer och anpassar ridturen efter deltagarnas önskemål gällande tider, längd på turen, ridtempo etc. Vanligen gör vi en 2- eller 3-timmarstur, med en paus vid ”halvtid”. Då tar vi en välförtjänt benstreckare och njuter av te eller kaffe + smörgåsar som vi har med i sadelväskorna.

OBS: För allas trevnad vill vi att våra gäster har så mycket ridvana att de kan behärska hästen i trav/tölt och galopp.

Pris:
400:-
för 2 timmar     600:- för 3 timmar


Ridlektioner
Det finns även möjlighet att ta lektioner i islandhästridning. Lektionerna anpassas efter elevens kunskap och önskemål. För att inlärningen ska bli så bra som möjligt är det högst 3 personer som rider samtidigt.

Pris:
250:-
/ lektion (45 min) om du rider en hel termin.


”Både - och”
Detta alternativ passar bra för de gäster som vill både rida lektion och ut på tur: Först en lektion på banan och därefter rider vi ut på en härlig tur i skogen. Total ridtid blir ca 3 timmar.

Pris: 600:-


Stallplats
Vi har 18 stora boxar i våra stall, så det finns möjlighet att stalla upp sin häst här hos oss. Det kostar 1.600:-/månad. I priset ingår egen box, fullskötsel, kraftfoder och fri tillgång till hösilage. Vi vill att våra hästar ska leva ett så naturligt hästliv som möjligt. Därför har vi hästarna på lösdrift året runt, men tar in dem på natten vid dåligt väder. Våra hagar är stora och luftiga med mycket utrymme så hästarna kan ströva fritt. På gården finns stor ridbana (40 x 60 m), ett ridhus och rundcorall.


Medryttare
För duktiga ryttare som gärna vill rida mycket men kanske inte vill ta steget fullt ut och köpa egen häst, finns det möjlighet att bli medryttare. Kontakta oss för närmare detaljer.